Turbørsen

Skal, vil, ønsker eller drømmer du om å dra på seiltur? Spre ordet her så kan du få både nye venner og gode tips og råd! Du får mail når noen svarer på ditt innlegg.

11 Replies to “Turbørsen”

 1. “Lungta” skal til Svalbard sommeren 2017 etter en prøvetur til Færøyene i 2014. Avgang Skansen midt i juni, deltagelse på Vestfjordseilåsen siste helg i juni, avgang Tromsø ca 1. juli ankomst Longyearbyen ca 8. juli retur til Tromsø ca 21. juli, en uke opphold på Saltstraumen/Fauske, retur Skansen ca 14 august. Ledig plass ombord til 2 gaster, mulighet til å skifte bemanning i Bodø, Tromsø, eller på Fauske etter avtale. Full sikkerhetspakke ombord med overlevelsedrakter til hele mannskap,ny flåte, epirb m.m. Hva med en flotilla til Svalbard med flere TSF båter samlet?
  Hilsen Maurice tlf: 918 97 117

 2. Skal gå nordover fra Trd til Bodø evt Lofoten med avgang medio juni i sommer. Skal bruke ca 14 dg oppover,så kommer kona med tog og vi skal bruke 14 dg på å seile i lag nedover igjen. Jeg skulle gjerne hatt tips om fantastiske havner og steder og aktiviteter som er verdig å få med seg på tur oppover og nedover. Og blir det flere båter er det bare hyggelig. Håper på mange tips og forslag 🙂
  Kåre

  1. Det er mange fine havner på strekket. På flere småsteder finns det ukuelige optimister som driver restaurant. De prøver vi å få med oss. Strandbaren på Stokkøya, Robu-kroa i Bessaker, Indre Kvarøy, Støtt, er noen.
   På en seiltur blir det mye sitting og spising. Da trenger du trim: hullet i Torghatten (Møyhavna), Rødøyløva (Klokkergården), Engabreen (arm av Svartisen, Engøyra i Holandsfjorden) er noen muligheter. På begge de siste er det sykkelutleie.
   Træna anbefales, både med og uten festival. Liker du å kaste ankeret mellom holmer og skjær, er det fantastiske muligheter mellom Vega og Dønna. Hjartøya i Herøy.
   Fugløya i Gildeskål har fine strender, og særegen sandformasjon på nordsiden (ingen servicefasiliteter). For hardere trim: gå opp på Sandhornet i Gildeskål. Med 995moh kan du risikere å se et rutefly fra oversiden på vei inn til Bodø. Kjerringøy er vel også verd et stop (her har jeg ikke vært).
   Min erfaring er at 11-12 dager til Bodø er grei ferieseiling uten for mye stress, men uten mange frihetsgrader. Jeg passert Rødøya 3 ganger før været passet med tur til toppen. Det var ikke tid til å vente på været. En måte å vinne tid på er å legge inn en transportetappe på et par dager oppover. Med flere til å ta roret rekker en Trondheim – Brønnøysund på ei helg med litt disiplin, og vind og sjø er høvelig.
   Husk fiskeutstyr. Ta med grovsalt. Lettsaltet torsk er bedre en “lett-fermentert”!
   God tur!

  2. Lasse har mange gode tips du bør se på! Spesielt Hjartøya utenfor flyplassen ved Sandnessjøen er en perle!
   Jeg har gode erfaringer med den indre leia fra Buholmsråsa til Utvorda, og derfra direkte over Folda til Abelvær, men unngå dette området i tåke. Ganske trangt og kronglete og en del trafikk i enkelte områder. Nord for Bodø, så er Kjerringøy et flott sted med servering og brukbar havn, men fort litt rufsete ved mye vind fra Vest. Grøtøya utenfor Nordskott er fantastisk, god havn og servering på et gammelt, restaurert handelssted og et flott utgangspunkt for Vestfjorden over til feks Skrova, som også har en lun og fin havn.
   Tranøy helt Nord på Hamarøy er et flott sted om du går den veien.
   I Lofoten så er ikke lysløypa Raftsundet-Svolvær-Kabelvåg-Stamsund-Nusfjord noen dårlig ide! Gode havner, flust med vannhull. Problemet blir fort at Vestfjorden blir drøy på returen. Et godt tips da kan være å gå direkte fra feks Sørvågen/Å til Myken eller Træna, men da i et høvelig vær selvsagt. Prøvde det til Træna en gang, brukte ca 15 timer, men fikk en flott middnatts-sol seilas forbi Værøy, Røst og Skomvær. Træna er uansett et must, og på den måten sparer du fort inn minst ett døgn ifht å gå til Bodø feks.
   Skal Nordover selv i sommer, kanskje vi sees!

   God Tur!

   Hilsen Vilja

 3. Hei
  Er det noen (par eller single) som har lyst til å være med på et andelslag eller samvirkeforetag i en seilbåt? Grunnen er at det er kjedelig å vanskelig å seile aleine og derfor hyggelig med selskap, lite tid til å utnytte en båt aleine, billigere å være flere og lettere med vedlikehold. Tenker meg en Bavaria eller Hanse rundt 31 foot (to sovekabiner). En båt for de mere uerfarne og som skal være lettseilt. Pris 400 – 500 tusen kroner. Ca 100 til 125 tusen på hver. Jeg har erfaring med hvordan regler for å unngå å bli “låst” med en andel skal settes opp. Tenker meg båtplass ut mot Agdenes med tilgjengelig hyggelig marine for å kunne komme seg ut i fine seilforhold. Men dette må bestemmes av eventuelle interessenter. Hilsen Jørgen

  1. Hei,
   Fant du noen som ville være med på andelslaget? Om det fremdeles er aktuelt kan jeg og familien være interesserte i en andel i en seilbåt. Evt leie av en andel.

   Hilsen Gard

 4. Hei!

  Har kjøpt en J80 i Fredrikstad, har seilt den til Bergen men den skal helt til Bodø der jeg bor, måtte tbake på jobb en periode nå. Er noen interessert i å seile den videre oppover, feks. Bergen-Trondheim eller helt til Bodø? Kart, håndhållen Garminplotter, autopilot m. fjerr osv. finnes.

  MVH.Anders

 5. Heisann,
  Jeg skal seile Albertine, en Beneteau First 305, fra Trondheim til Oslo i uke 22, (slutten av mai).
  Trenger mannskap for turen hvis noen har lyst på en lengre kystseilas langs den norske sørkysten… 🙂
  Det vil også være av interesse om man bare vil være med på deler av turen..

  Mvh
  Paul Høiskar
  phoeiskar@yahoo.no

  1. Hei 🙂

   Har du funnet mannskap til turen til oslo?

   Jeg er absolutt interessert i å være med på turen. Men må få avklart med jobben om jeg kan ta fri neste uke men får nok ikke svar før på fredag dessverre.

   Jeg er 25år oppvokst på Innherred og jobber i Trondheim for tiden. Jeg har ikke mye erfaring men har seilt litt med venner for noen år side, og mener selv at jeg lærer raskt.

   si ifra viss det kan være aktuelt at jeg blir med på turen så skal jeg få sjekket med jobben.

   Hilsen
   Henning Fredriksen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.