KRAV TIL FORTØYNING I SKANSEN OG I KANALHAVNA

Varsel fra havnesjefen i Trondhjems Seilforening

Havnesjefen har foretatt en befaring langs bryggene Skansen havn og i Kanalhavna, med fokus på forsvarlig fortøyning. Med henvisning til bestemmelsene i leieavtalen og i seilforeningens havnereglementet (se link) oppfordres den enkelte båteier om å foreta en gjennomgang av fortøyningene på egen båt.

De fleste har gjort jobben på en god måte, men det er også registrert utilstrekkelig sikring og mangelfull fortøyning i enkelte båtplasser som f.eks.:

• Båter uten spring på begge sider eller kun på en side.
  • Underdimensjonerte tau.
  • For slakke spring som ikke er avstemt med brest
  • Mangler helt eller delvis strekkavlastere (defekte)

NB!
Om bryggeanlegget skades som følge av utilstrekkelig fortøyning vil dette bli belastet eiers forsikringsselskap.

Eksempel på god fortøyning i marinaanleggene:

Sjekk og løpende rigg (fall) ikke hamrer mot masta så det oppstår skader. Dette gjelder spesielt for båter i kanalhavna, hvor støy har ført til klager fra naboer. Vi er behjelpelig og kan bistå med råd og vink ved behov.

Kontakt: Foreningskontoret i kontortiden onsdager 0930-1700 Tlf.73531512 eller privat
Arve Flatås mob. 93218520 eller Ole J. Storaas mob. 41231007

Rolf Sagmo Havnesjef